13 Haziran 2016 Pazartesi

Susurluk Ayranı Tarifi



                            SUSURLUK AYRANI



Malzemeler


  • 10 kaşık yoğurt
  • 3 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz




Yapılışı

Gerçekten ayranı keyifli lezzetli içmek istiyorsan bırak bu malzemeleri zaten kolay bulunur.Hazırlan en yakın bakırcıya gidip bakır bardak al. Ya olur mu böyle şey .. deme ! Yediğin yemekten içtiğin şeyden zevk almıyacaksan ne anladım o işten.Evet aldık bakır bardakları geldik eve.5 dk dinlen okadar insafsız değiliz.
Şimdi bakır bardağı güzelcene yıkayalım temiz kalsın.Buzluğa buzumuzu atalım oda hazır bulunsun.
Başlıyoruz ....
Kaşığı alıp yoğurda daldırıyoruz oradan sürahiye atıyoruz lop diye sesi duydun mu ? evet aynen devam 10 kaşık lop lop diye.3 su bardağı suyuda koyalım içine.Sonra yarım su bardağı süt ve tuzuda ilave ettik mi ? işte herşey tamam şimdi ayranı köpürme zamanı.Şuan oruçluyum yazarken içim susadı.Blenderi alıyoruz köpürüne kadar karıştırmaya devam ediyoruz.İşlem tamam.
Şimdi bakır bardağına 2 buz atıp ayranı koyuyoruz ve içmeye başlıyoruz.Eğer köpükler ağzımıza bulaşıyorsa susurluk ayranını yaptın demektir .

Afiyet Olsun....
Furkan Usta....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder