- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- 1 litre su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sos için Gereken Malzeme
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
En Önemli Nokta Hazırlanışı :
Tencereyi alıyoruz hijyen açısından ilk önce güzelcene yıkayalım ve kuruyalım . kuruladık mı ? tamamdır.
Şimdi sıvı yağı tencereye alıyoruz pardon ocağı yakmadık onu yakalım tenceree sıvı yağ atalım. Attık mı ?
Soğanları koy baba tencereye hafif pembeleşinceye kadar ( pembe neyse artık ) pişriiyoruz.Daha sonra unu koyalım koyalım ki çorbamız kendini bırakmasın koyduktan sonra kısık ateşle kavuralım.Kokuyu alyor musun ohh misss karnında açıkmıştır.Dayan dur yapıyoruz sabret !Şİmdi salçayı kavanozdan al kavanozu açamadın mı ? sıkıntı yok kapağın üzerine hızlıca vur kahvaltı bıcagıyla sonra çevir hopp açıldı buda sana püf nokta canım. Salçayı ilave edelim.Üzerine 1 litre suyu dökelim josss etcek ettiyse doğru yoldayız.iyice karıştır kapağı kapatalım.
Çorba piştimi alıyorsun kardeşim el blenderimni güzelce eziyorsun.Karabiber,tuz at tat gelsin. Ne demişler tatı tuzu yok bunun o yüzden onu dedirttmemek için atalım unutmayalım. KOY ÇORBAYI PİŞSİN işimiz bitti.
Sosa gelelim tereyağı çıkar. Sarımsı o güzelliğyle senibekler.Al kaşığı vur tereyağına geldimi kaşığa koy tavaya jossss ettimi üzerinde kaydı gitti eridi pul biberide at üzerine sonra çorbaya dök enfes oldu.
şimdi napıyoruz yiyiyoruz !!!!! hadi afiyet olsun
FURKAN USTA
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil