15 Haziran 2016 Çarşamba

İrmik Helvası

Malzemeler


  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı fıstık
  • 100 gram tereyağ yoksa margarin
  • 1 çay kaşığı tarçın isteğe bağlı



Hazırlanışı

Hanımlar ilk başta tenceremizi ayarlayalım.

Ayarladığımız tencereye suyu , şekeri ve sütü koyalım.Kaç su bardağı koyucaktık dediğinizi duyar gibiyim hanımlar dikkati verelim yukarda ne dedik 2 bardak lütfen dikkat ediniz.Neyse kısık ateşte şekeri eriyene kadar ıstın,
bakınız burası önemli şekeri eritene kadar sakın kaynatim demeyin.Sonra vay efendim helva diye yola çıktım mığlamaya benzedi demeyin.

Şeker eridiğine emin olduysanız ocaktan alın ve kenarda bekletin.

Şimdi tereyağını eritmek için başka bir tencere alınız içine koyup eritiniz.O attığınızda hemen erimesi yokmu çok güzel değil mi ? Tereyağını eridiğni gördünüz hafifde köpürdü ohhh miss hemen sıvıyağ koyalım ardından yağı ısınınca fıstıkları atınınız ve bir kaç dakika yağda çevirin.

Gelelim başrol oyuncusuna kim dediğiniz duyar gibiyim tabiki irmik hanımlar :)
atalım irmiği kavuralım.İrmikler hafif kahverengilenişene kadar kavurun.

Baktınız kahverengi olmaya başladı şerbeti dökelim üstüne .. Gözlerinizi kapatıp miss gibi kokuyu içine çekerken aman diyim elinize sıçramasın tatlı yiycem diye acı yaşamayın aman dikaktli

isteğe bağlı dediğim tarçinida atıp üstüne tencereyi kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişe dursun bizde izdivaça bakalım güzele ne oldu ona bakalım.Aman dikkat et güzel çok konuşur izdivaça dalıpda helvayı unutma zira suyunu hemen çekiyor.

Suyunu çekince ocağı kapatın ve üzerine temiz bir havlu kağıt serip üzerini kapatın bırakın demlensin.

15 dakika sonra srevise hazırdır.Eğer bana sorucak olursanız alırsınız dondurma yanına koyarsınız veya kaymak ama dondurma tercihimdir yaz aylarında varya şerbeeet. Öylece yiyiniz.

Afiyet Olsun ....
Furkan Usta ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder