16 Haziran 2016 Perşembe

Makarna

Malzemeler


  • 1 paket makarna
  • 1.5 - 2 litre su
  • Tereyağ
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • Kirli Tabak ( Ne yapıcaz bunu dediğiniz duyar gibiyim sabredin hanımlar görceksiniz )



Hazırlanışı

Tezgahı boşaltıyoruz, malzemeleri koyuyoruz hanımlar üşengeçlik yok.Tencereyi her zmanki gibi yıkıyoruz temizliyoruz.İçine suyu dolduruyoruz.Eğer maddi durumunuz iyiyse içme suyu kullanın yoksa terkoza devam.

Ocağı açalım başlasın sucağız kaynamaya.Sular fokur fokur başlayana kadar ısınsın.

Fokurdadı dime ozaman 1 çay kaşığı tuz ve sıvı yağ atalım yoksa makarna yapışır tavaya kazımakla uğraşırsın.

Artık suyumuz hazır makarnayı alalım bu arada inşallah Bimden ucuz makarna almamışsınıdır.Öğrenci kardeşim sen al senin durumun belli sana o bile lüks kaçar.Makarnayı içine atıyoruz.

Eğer böyle makarnayı tuttunmu sallanmasını istiyorsan yani diri olmasını istiyorsan 5 dk ama yok ben İtalyano makarnaları gibi daha pişmiş istiyorum dersen 10 dk pişsin.

Makarnaya bir makarna al sıcak sıcak tadına bak büyük ihtimalle birşey anlamıyacaksın ama en azından yumusaklığına bakarsın.

Evet artık makarnamız hazır.

Öğrenciysen sossuz direk öyel yiyi vericen.
Maaşlıysan salça soslu yaparsın üstüne ketçap sıkarsın.
Kira getirin varsa ( cok zenginsen ) Hardalda koyabilirsin.

Şimdi gelelim kirli tabağı napıcaz.Makarnadan artan sıcak suyu kirli tabağa döküyoruz.Hem makarna yapmış hem de tabaklarımızı yıkamış oluyoruz.

Afiyet Olsun ....
Furkan Usta ....

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder