20 Haziran 2016 Pazartesi

Tas Kebabı

Malzemeler


  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Sıvıyağ
  • Domates
  • 1 kg kuş başı et (Eğer durumun yoksa kurban bayramını bekle elbet et gelir o zaman yaparsın)


Hazırlanışı


Hanımlar temizlik imandan gelir diyip tenceremizi yıkıyoruz ve duruluyoruz.Tabi bu arada tezgahda temiz olsun şey bohçası gibi dağınık olmasın dikkat dağılmasın.

Tencerenin içine sıvı yağ koyuyoruz biraz ısınmasını bekle hemen acele etme oruca daha var zaten.
Sonrasında miss gibi etleri yağın içine atıyoruz.

Aman hanımlar kısık ateşle pişirmeyi unutmayın sonra etteki vitaminler minerralerin hepsi gider valla ha et yemişsin ha ot farketmez benden demesi.

Et suyunu çektiği zaman daha önceden doğranmış ( ama hocam söylemedin ki - OMO HOCOM SOYLOMODON KO  diye ağzını büzüştürme bana tam baş soğan yemeğe atılmıycağını bilmen gerek ve doğraman gerekti) soğanı içine atıyoruz sonrasında domates ve sarımsağıda ekleyip başlıyoruz kavurmaya.

Et kavrulmaya dursun salçayıda içerisine ekleyip üzerine kaynamış suyu dökelim.

Burada püf noktası su etin üzerine gelmiycek o derece ayarlayın.

Sonrasında patatesleri küp küp doğrayıp üstüne atalım ve kapağı kapatalım.Tencere kapak misali kocanı bulduysan tencere kapağınıda bulursun sen.

Pişirme işlemi bittikten sonra yemeğinizi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.İster tencereyi koyar BAM BAM ekmeği bandırır yersin.Dilerseniz sosyetik bir şeklde tabağa koyar çatalla minnak minnak yersin.

Afiyet Olsun ....
Furkan Usta ....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder